Susam Kavurma (Kunci)

Susam Kavurma (Kunci) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kahverengi susam (beyaz olanı değil)
  • Tuz

Susam Kavurma (Kunci) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel susamları tertemiz yıkıyoruz ve süzüyoruz.
  2. Sonrasında ıslak olan susam isterseniz kuruladıktan sonra sonraki gün de yapabilirsiniz isterseniz fırında tepsileyip de kurutabilirsiniz.
  3. Genişçe bir derin tavaya kuruyan susamları alıyoruz ve uygunca kavuruyoruz ,sonrasında şuradaki en güzel püf noktası şayet büyük havan elinizde varsa bunu uygunca ezdirip dövdürüyorsunuz şayet yoksa da büyük robotta otomatikman çektirebiliyorsunuz asgarî yarım saati ve 40 dakikayı alıyor lakin çok hoş eziyor yağı çıkana kadar ben ezdim ben de büyük havan olmadığı için ben robotla yapmayı tercih ettim memleketimizde taş havanlar oluyor kiminde tahtalı olanları oluyor ben robotla yaptım.
  4. İyice ezildikten sonra ve yağı çıktıktan sonra servise hazırdır servise hazırdır.

Susam Kavurma (Kunci) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Pratiğinden Taze Fasulye
Lezzetli Etsiz Çiğ Köfte (Elinizi Sürmeden Harika Bir Çiğ Köfte Yapın) (Videolu)
Çilekli Pamuk Pasta
Cevizli Köfte
Gerçek Samsa Nasıl Yapılır? Orta Asya Böreği (Samsa Tarifi – Kırgız Mutfağı)
Pankek
Hdabla | © 2025 |