Ekşi Erikli Domates Sosu

Ekşi Erikli Domates Sosu Tanımı İçin Malzemeler

  • ️5 kg domates
  • ️1 kg ekşi erik
  • ️3-4 adet soğan
  • ️1 çay bardağı zeytinyağı
  • ️1 baş sarımsak
  • ️1 çay bardağı zeytinyağı
  • ️1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • ️2 yemek kaşığı sirke
  • ️1 tatlı kaşığı toz şeker
  • ️1 tatlı kaşığı karabiber
  • ️1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Ekşi Erikli Domates Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domates, soğan ve erikleri yıkayıp iri iri doğrayın.
  2. Büyük bir tencerede soğanları ve erikleri birlikte kavurun, domatesleri ekleyin yumuşayınca blenderdan geçirin.
  3. Sarımsak, sirke, tuz ve baharatları ekleyip kıvam alana kadar pişirin (45-50 dk).
  4. Sıcakken kavanozlara doldurup karşıt çevirin, sonraki gün serin yerde saklayın.

Sen olsan bu sosu birinci hangi yemekte denersin, makarnada mı yoksa etin yanında mı? 👇.

Ekşi Erikli Domates Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Bamya
Patates Garnitür Tarifi | Et Ve Balıkların Yanına Yakışan Muhteşem Lezzet (Videolu)
Taze Fasülye Kavurması
Sütlü Sebze Çorbası
Bebek Danonesi
Kupta Kaşık Pastası
Hdabla | © 2025 |