Portakal Tadının Gizli Rüyası (Cheesecake)

Portakal Tadının Kapalı Düşü (Cheesecake) Tanımı İçin Malzemeler

Brownie için:

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nutella
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz

Cheesecake dolgusu için:

  • 200 gram krem peynir (labne)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 portakalın suyu

Portakal Tadının Saklı Düşü (Cheesecake) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel cheesecake dolgusunu hazırlayalım.
  2. Krem peyniri, şekeri, yumurta sarısını, portakal suyunu ve vanilini çırpalım. Kenara alalım.
  3. Brownie karışımını hazırlayalım.
  4. Yumurta, süt ve nutellayı çırpalım.
  5. Sonra un, kabartma tozu ve tuzu ekleyelim.
  6. Yağladığımız borcama yahut açmalı kapamalı turta kalıbına browni karışımını dökelim.
  7. Ortasına cheesecake karışımını yayalım.
  8. Bi kaşıkla hafif karıştırarak mermer desen yapabilirsiniz. (çok oynatma katman kaybolmasın. ).
  9. 170 derece fırında 30-35 dk orta ara denetim ederek pişirelim.
  10. Fırından çıktıktan sonra soğutalım. Hatta 1-2 saat buzdolabında bekletelim, çok daha cheesecake olur. Afiyet olsun.

Portakal Tadının Kapalı Düşü (Cheesecake) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tako Dürüm
Sosisli Milföy Börek
Kolay Un Kurabiyesi
Tavçe Gravce (Tencereden Tepsiye) Kuru Fasulye
Çıtır Çıtır Pizza Börek
Hatay Usulü Patatesli Köfte
Hdabla | © 2025 |