Zeytinyağlı Taze Fasülye (Sıcak Yemek)
Zeytinyağlı Taze Fasülye (Sıcak Yemek) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram taze fasulye
- 1 adet domates (küçükse 2 adet)
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 2 küp şeker
- Tuz
- Zeytinyağı
Zeytinyağlı Taze Fasülye (Sıcak Yemek) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tenceremize göz kararı zeytinyağını ekleyip yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları ve tuzu ekleyip kavuruyoruz.
- Soğanlar biraz kavrulduğunda salçayı de ekleyip biraz daha karıştırıyoruz ve salça da kavrulunca domatesi ekleyip 1-2 tıp çeviriyoruz.
- En son dilimlediğimiz taze fasulyeleride ekleyip, sonrasında şekeri de ekleyip fasulyeler sarı renk alana kadar kapağını hafif kapatıp, kavurmaya devam ediyoruz.
- Fasulyelerin rengi değiştiğinde fasulyeler ile birebir hizaya gelecek kadar su ekleyip düdüklü tenceremizi kapatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra 15-20 dk pişiriyoruz ve havası çıkana kadar tenceremizi açmıyoruz. Afiyet olsun 🤍
Zeytinyağlı Taze Fasülye (Sıcak Yemek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














