Yüksük Çorbası

Yüksük Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı mantı
  • 1 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1,2 l su yahut et suyu

Yüksük Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alın, sarımsağı kavurun.
  2. Domates ve biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Baharatları ekleyin, kısa müddet karıştırarak kavurun.
  4. Su yahut et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
  5. Nohut ve mantıyı ek edin, yaklaşık 15 dakika pişirin.
  6. İsteyen üzerine biraz limon suyu ekleyebilir.

Yüksük Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındıklı Islak Kek
Lezzeti Sosunda Kremalı Tavuk
Dağılmayan Patatesli Sulu Köfte
Bisküvi Tadında Nefis Kurabiye
Herkesin Tarifini Sorduğu Kekim (Mozaik Kek)
Tereyağlı Naneli Kırmızı Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2025 |