Yüksük Çorbası
Yüksük Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı mantı
- 1 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1,2 l su yahut et suyu
Yüksük Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alın, sarımsağı kavurun.
- Domates ve biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin.
- Baharatları ekleyin, kısa müddet karıştırarak kavurun.
- Su yahut et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Nohut ve mantıyı ek edin, yaklaşık 15 dakika pişirin.
- İsteyen üzerine biraz limon suyu ekleyebilir.
Yüksük Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






