Fırında Mısır Kaburga
Fırında Mısır Kaburga Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet mısır
Sos için;
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Servis sosu için;
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 2 yemek kaşığı tuşu suyu
- İsteğe nazaran 1 çay kaşığı acı sos
Fırında Mısır Kaburga Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mısırları yıkayalım büyük ve keskin bir bıçakla evvel ortadan keselim daha sonra mısırları dik koyarak uzunluğuna gerçek dikkatlice evvel ikiye sonra dörde keselim.
- Mısırları yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizelim farklı bir kasede sos için zeytinyağı ,tuz ve baharatları karıştıralım ,fırça yardımıyla mısırların sırtlarını sürelim.
- Fırına 250° ayarlayalım ısınmış fırına mısırları sürelim 25 dakika boyunca pişirelim.
- Servis için mayonez, hardal, sarımsak tozu ve turşu suyunu güzelce karıştıralım, fırından aldığımız kaburga mısırları sos eşliğinde sıcak sıcak servis yapalım 🌽🌽🌽afiyet olsun🤤🤤🤤.
Fırında Mısır Kaburga Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













