Peynirli Börek

Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı su
  • 4 su bardağı un (tam ölçü değil un markasına nazaran değişiyor)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı ucuyla kuru maya

Arasına sürmek için;

  • 100 gram tereyağı

İç harcı için;

  • Peynir

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su, tuz ,maya ve sıvı yağı karıştırma kabına koyalım ,üzerine unu ekleyip karıştıralım ,ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Hamuru uygunca yoğurduktan sonra iki eşit bezeye ayıralım ve 10 dakika dinlendirelim.
  3. On dakika sonra bezeleri hazır yufka büyüklüğünde açalım, üzerine dondurulmuş tereyağını rendeleyelim.
  4. Diğer yufkayı da açıp üzerine serelim ve en üstede tereyağını rendeledikten sonra rulo yapıp kıvıralım .
  5. Üzerini poşetleyip buzlukta 30 dakika bekletelim.
  6. Daha sonra buzluktan çıkarıp iki parmak genişliğinde keselim ve kestiğimiz parçayı evvel elimizle bastırıp daha sonra merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açalım.
  7. Bıçakla yarıya kadar keselim ve bir kenarına peyniri koyup kenardan kenardan katlayarak rulo yapalım .
  8. Üzerine eritilmiş tereyağından birer kaşık dökelim ve susam serpip 180 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirelim 💫.

Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şakşuka
Yaş Pasta Tadında Bisküvili Pasta (VİDEOLU)
Bardak Mısır
Cevizli Kadayıf
Portakal Aromalı Kek
Güveçde Kaşarlı Mantar
Hdabla | © 2025 |