Peynirli Börek
Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı su
- 4 su bardağı un (tam ölçü değil un markasına nazaran değişiyor)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 1 çay kaşığı ucuyla kuru maya
Arasına sürmek için;
- 100 gram tereyağı
İç harcı için;
- Peynir
Üzeri için;
- Kavrulmuş susam
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, tuz ,maya ve sıvı yağı karıştırma kabına koyalım ,üzerine unu ekleyip karıştıralım ,ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru uygunca yoğurduktan sonra iki eşit bezeye ayıralım ve 10 dakika dinlendirelim.
- On dakika sonra bezeleri hazır yufka büyüklüğünde açalım, üzerine dondurulmuş tereyağını rendeleyelim.
- Diğer yufkayı da açıp üzerine serelim ve en üstede tereyağını rendeledikten sonra rulo yapıp kıvıralım .
- Üzerini poşetleyip buzlukta 30 dakika bekletelim.
- Daha sonra buzluktan çıkarıp iki parmak genişliğinde keselim ve kestiğimiz parçayı evvel elimizle bastırıp daha sonra merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açalım.
- Bıçakla yarıya kadar keselim ve bir kenarına peyniri koyup kenardan kenardan katlayarak rulo yapalım .
- Üzerine eritilmiş tereyağından birer kaşık dökelim ve susam serpip 180 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirelim 💫.
Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















