Tavuk Döner Tarifi
Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler
- 400-450 gram tavuk göğüs
- 1 büyük diş sarımsak
- 1 adet rendelenmiş soğanın suyu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
- Buzluktan çıkardığımız hafif çözünmüş tavuğu ince ince dilimleyelim.
- Sos gereçlerini hazırlayıp karıştıralım. Soğanın posası kullanılmayacak yalnızca suyu kullanılacak.
- Dilimlediğimiz tavuğu ekleyip karıştıralım. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim.
- İyice ısıttığımız tavada yüksek ateşte karıştırarak pişirelim.
- Döneri pilav, dürüm ya da pita ekmeği ile tüketebiliriz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :).
Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











