Füme Domates Sosu
Füme Domates Sosu Tanımı İçin Malzemeler
- 5 kg domates
- 10-12 diş sarımsak
- 3 adet soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- • 2 yemek kaşığı şeker
- • 1 tatlı kaşığı karabiber
- • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- • 2 kol taze biberiye yahut kekik
Füme Domates Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domatesleri iri iri doğrayın. Soğan ve sarımsakları da bütün halde ya da ikiye bölerek fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine yavaşça zeytinyağı gezdirip evvelce ısıtılmış 200°c fırında domatesler suyunu salıp hafif köz tadı alana kadar pişirin. (yaklaşık 40-45 dk. ) dilerseniz kabuklarını ayırabilirsiniz.
- Fırından çıkan domates, soğan ve sarımsağı tencereye alın.
- Sirke, tuz, şeker, baharatlar ve kalan zeytinyağını ekleyin.
- Orta ateşte kaynayıp kıvam alana kadar pişirin. (yaklaşık 30-40 dk. ).
- İsteğe nazaran blenderdan geçirip pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
- Sıcakken kavanozlara doldurun, kapağını kapatıp aykırı çevirin.
- Bu sos; makarna, pizza, et,tavuk,balık yemekleri ve kahvaltıda ekmek üstü sos olarak mükemmel oluyor.
Füme Domates Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















