Sandiviç Poğaça Tarifi

Sandiviç Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı dışına sürmek için)
  • Aldığı kadar un

Arası için;

  • 3 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • Bir ölçü kaşar peyniri

Sandiviç Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına 10 hariç gereçleri alıp karıştırıyoruz ,üzerine azar azar unu ek edip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz ,mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde modüller koparıp elimizde yuvarlayıp fırın tepsisine diziyoruz.
  3. 15 dakika fırın tepsisinde dinlendikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
  4. Pişen poğaçaları fırından alıp soğumaya bırakıyoruz, ortasına salatalık ,domates ,peynir yerleştirip servis yapıyoruz afiyet olsun.

Sandiviç Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Köz Biber Mezesi
Yoğurtlu Aysberg Salatası
Patates Püreli Soslu Köfte
Şeftalili Ters Yüz Keki
Mantar Kokoreç
Vişneli Tart
Hdabla | © 2025 |