Sandiviç Poğaça Tarifi
Sandiviç Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 adet yumurta (akı içine sarısı dışına sürmek için)
- Aldığı kadar un
Arası için;
- 3 adet domates
- 2 adet salatalık
- Bir ölçü kaşar peyniri
Sandiviç Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına 10 hariç gereçleri alıp karıştırıyoruz ,üzerine azar azar unu ek edip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz ,mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde modüller koparıp elimizde yuvarlayıp fırın tepsisine diziyoruz.
- 15 dakika fırın tepsisinde dinlendikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Pişen poğaçaları fırından alıp soğumaya bırakıyoruz, ortasına salatalık ,domates ,peynir yerleştirip servis yapıyoruz afiyet olsun.
Sandiviç Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







