Siyez Unlu, Cevizli, Kuru Domatesli Ve Zeytinli Poğaça
Siyez Unlu, Cevizli, Kuru Domatesli Ve Zeytinli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı siyez unu
- 1 su bardağı beyaz un
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 50 gram eritilmiş tereyağı
- 5-6 tane kurutulmuş domates (ıslatılmış ve yumuşak hale getirilmiş olsun)
- 1 su bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin (siyah da olabilir)
- Yarım su bardağı kırılmış ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1. 5 tatlı kaşığı tuz
- Susam
- Çörekotu
İç harcı için;
- Arzu ettiğiniz peynir
Siyez Unlu, Cevizli, Kuru Domatesli Ve Zeytinli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağı, tereyağı, yoğurt, yumurta, tuz,şeker hepsini güzelce karıştırın.
- Ardından un ve kabartma tozunu ek edin ve yoğurun. (unu yavaş yavaş ek edin ve hamur kıvamına nazaran unu ayarlayın).
- Yoğurulan hamurun üzerine kuru domates,zeytin,ceviz ek edip tekrar yoğurun.
- Yoğurulan hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Daha sonra hamurlardan bir yumurta büyüklüğünde bezeler alıp açın içerisine istediğiniz peyniri koyup kapatın.
- Üzerine yumurta sarısı susam ve çörek otu ek edip 180 derece fırında pişirin.
Siyez Unlu, Cevizli, Kuru Domatesli Ve Zeytinli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















