Cevizli Kek
Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 yumurta
- 1 su bardagı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı portakal suyu ( ben ıkı sıkma portakal kullandım )
- Yarım çay bardağı ceviz
- 1 yemek kaşığı kakao
- Vanilya
- Kabartma tozu
Sos için;
- 1 paket sade çikolata (300 gr)
- 1 su bardağı süt
Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İki yumurtayı çırpın sıvı malzemeyi de koyup çırpın unu denetimli koyup çırpın kabartma tozu ekleyin.
- Kekimizin yarısını kalıba dökün, kalanına kakao ve cevizi koyup çırpın. Kalıba dökün bıçakla yavaşça karıştırın.
- 170 derece evvelce ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin.
- Pişen keki soğumaya alın çikolatayı eritin az süt koyarak katı olmasını engelleyin, sonra kekin üstüne serpin agfıyet olsun.
Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









