Tavuklu Kereviz
Tavuklu Kereviz Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram tavuk kuşbaşı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kereviz
- 2 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 çay bardağı sıcak su
Tavuklu Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağını alalım üzerine tavuk kuşbaşını ek edelim biraz soteleyelim, tavuk kuşbaşı kendi suyunu bırakacaktır o yüzden şimdilik su ek etmiyoruz.
- Suyunu salıp, biraz çekene kadar biz kerevizi ve patatesi soyup sudan geçirelim ve küp küp doğrayalım bu etap bitince tavuk kuşbaşının üzerine ekleyelim ve zerzevatları biraz tavuk kuşbaşı ile kavuralım.
- Ben kuru soğanı birinci evvel koymuyorum bu tanımda artık sebzelerden sonra kuru soğanımızı yemeklik doğrayalım tuz ile birlikte sebzelerimizi ekleyelim biraz daha soğanla kavuralım. 1 yemek kaşığı salçamızı ek edebiliriz biraz su ekleyelim salçanın çözülmesi için salça ile bir arada biraz karıştıralım.
- 2 çay bardağı sıcak su ek edelim kısık ateşte kaynayana kadar tavuk kuşbaşımız pişene kadar pişirelim orta ara denetim etmeyi unutmayın. Afiyet olsun.
Tavuklu Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










