Fırında Lokum Gibi Kuzu Gerdan

Fırında Lokum Üzere Kuzu Gerdan Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 modül kuzu gerdan
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 2 adet patates
  • 4 adet sivri biber

Fırında Lokum Üzere Kuzu Gerdan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etlerimizi marine etmek için; süt, defne yaprağı, kekik, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu bir kaba alıp karıştırıyoruz içerisine etlerimizi de ekleyerek ağzını kapatıp buzdolabında en az 5 saat dinlendiriyoruz.
  2. Marine olan etlerimizi yağlı kağıdın üstüne koyuyoruz etlerin her iki tarafına da zeytinyağı sürüyoruz isterseniz bu basamakta da karabiber serpebilirsiniz.
  3. Yağlı kağıdımızı düzgünce kapatıyoruz etler gözükmeyecek formda ve fırın tepsisine koyuyoruz.
  4. Patatesleri elma dilimi biçiminde doğrayıp, istediğiniz baharatları ve zeytinyağı ekleyip, karıştırıyoruz ve fırın tepsisine koyuyoruz.
  5. En son biberleri de fırın tepsisine koyduktan sonra 250° derece fırında yaklaşık bir saat pişiriyoruz. Lokum üzere olan etleri patatesleri ve biberi sunum tabağına alıp servis edebilirsiniz deneyenlere afiyet olsunn☺️

Fırında Lokum Üzere Kuzu Gerdan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşili Köfte
Elmalı Turta
Taze Barbunya Pilaki
Kakaolu Islak Kurabiye
Hurma Topları
Zeytinyağlı İçbakla Köftesi
Hdabla | © 2025 |