Hindistan Cevizli Şerbetli Tatlı
Hindistan Cevizli Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbet için;
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 limon yarısı
Hamuru için;
- 150 gram yumuşak tereyağı yahut margarin
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet yumurta
Hindistan Cevizli Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker, su ve limonu tencereye alın. Kaynadıktan sonra yaklaşık 10-12 dakika devam kaynatın ve ılımaya bırakın.
- Tereyağı, yumurta ve hindistan cevizini bir kapta karıştırın. Unu ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin.
- Çatal yardımıyla hafif bastırıp desen yapabilirsiniz. Evvelce ısıtılmış 180° fırında üstü kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin. Şerbetini çektikten sonra üzerini fındık serpiştirin.
- Tatlınızı en az 2-3 saat bekletin, sonra servis edin.
Not:Üzeri için istediğiniz süslemeyi kullanabilirsiniz. ben öğütülmüş fındık serptim.
Hindistan Cevizli Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






