Elmalı Kek

Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 tane yumurta
  • 2 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • 4 adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın

Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt, yağ ve şekeri çırpıyoruz köpük köpük olunca bir bardak kenara ayırıyoruz.
  2. Yumurta ve başka gereçleri ekliyoruz unları eleyerek eklersek daha pürüzsüz bir kıvam yakalarız.
  3. Yağladığımız borcama hamuru döküyoruz ve isteğe nazaran elmaları yerleştiriyoruz, dilimleyeceğiniz biçime nazaran dizerseniz daha hoş durur.
  4. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişiriyoruz, piştikten sonra birinci sıcağının geçmesini bekliyoruz.
  5. Önceden ayırdığımız bir bardak karışıma 1 çay kaşığı tarçını ekleyip üzerine döküyoruz ve kekin sosu çekmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.

Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Yaz Pastası
Yoğurtlu Yumurta (Pratik Kahvaltı Tarifi )
Pirinçli Enginar
Mantı Tarifi (Tam Tutan Tarif) (Videolu)
Pratik Mı Pratik Çilekli Kurabiye
Soslu Tas Kebabı
Hdabla | © 2025 |