Püf Noktalarıyla Fırın Sütlaç

Püf Noktalarıyla Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 bardak su
  • 1 bardak şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta ya da pirinç unu
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya

Püf Noktalarıyla Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri güzelce yıkayıp, 2 bardak su ile pişirelim. Pirinçler suyu çekince bir litre sütten yarım bardak ayırıp kalanını pirinçlerin üzerine dökelim.
  2. Bu esnada 3 kaşık nişastayı yarım bardak süt ile karıştıralım. Kaynayan sütten bir kepçe alıp bu karışıma koyup topaklanmasın diye karıştıralım. Nişastalı karışımı sütlaca dökelim.
  3. 1 bardak şeker ilave edip, kıvam alana kadar pişirelim. İsteğe nazaran bir paket vanilya ekleyelim. Kıvam koyu olmayacak zira fırına da girecek.
  4. Fırın kaplarına ya da porselen kaplara paylaştıralım. Fırının ızgara ayarını açıp en yüksek dereceye getirelim.
  5. Sütlaçları fırın tepsisine yerleştirip. Tepsinin yarısına gelecek biçimde su koyalım ve sütlaçları üzeri kaymak tutana kadar bekletelim. Püf noktası bu. Güzelce kızarmasını istiyorsak 15 dk beklettikten sonra fırına atalım.
  6. Fırında nar üzere kızarınca hazır:) ılıyınca dolaba atıp üzerine fındık serperek servis edebilirsiniz. Tam kıvama dolaba girdikten sonra gelir. Afiyet olsun.

Püf Noktalarıyla Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Malzemeli Pastane Tuzlusu
Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır? (Videolu)
3 Malzemeli Portakallı İrmik Topları
Mini Ekmek Pizza
Cevizli Tarçınlı Tatlı Çörek
Şahane Bisküvili Pasta
Hdabla | © 2025 |