Püf Noktalarıyla Fırın Sütlaç
Püf Noktalarıyla Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 bardak su
- 1 bardak şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta ya da pirinç unu
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
Püf Noktalarıyla Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri güzelce yıkayıp, 2 bardak su ile pişirelim. Pirinçler suyu çekince bir litre sütten yarım bardak ayırıp kalanını pirinçlerin üzerine dökelim.
- Bu esnada 3 kaşık nişastayı yarım bardak süt ile karıştıralım. Kaynayan sütten bir kepçe alıp bu karışıma koyup topaklanmasın diye karıştıralım. Nişastalı karışımı sütlaca dökelim.
- 1 bardak şeker ilave edip, kıvam alana kadar pişirelim. İsteğe nazaran bir paket vanilya ekleyelim. Kıvam koyu olmayacak zira fırına da girecek.
- Fırın kaplarına ya da porselen kaplara paylaştıralım. Fırının ızgara ayarını açıp en yüksek dereceye getirelim.
- Sütlaçları fırın tepsisine yerleştirip. Tepsinin yarısına gelecek biçimde su koyalım ve sütlaçları üzeri kaymak tutana kadar bekletelim. Püf noktası bu. Güzelce kızarmasını istiyorsak 15 dk beklettikten sonra fırına atalım.
- Fırında nar üzere kızarınca hazır:) ılıyınca dolaba atıp üzerine fındık serperek servis edebilirsiniz. Tam kıvama dolaba girdikten sonra gelir. Afiyet olsun.
Püf Noktalarıyla Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















