Enginarlı Pilav
Enginarlı Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çanak enginar (konserveler küçük olduğu için 2 tane kullandım)
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı patates ve havuç minik doğranmış halde
- 1 su bardağından az bezelye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı çiçek yağı
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- İsteğe nazaran karabiber
Enginarlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Enginarlarımızı yıkıyoruz.
- Pirincimizi suya koyuyoruz yarım saat bekletiyoruz.
- Bir yandan patatesimizi ve havucumuzu minik minik doğrayıp, pişiriyoruz.
- Soğanlarımızı doğruyoruz zeytinyağı ve sıvı yağ koyup, pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Sonrasında enginarlarımız bezelye patates ve havucumuzu koyup, kavuruyoruz biraz.
- Süzmüş olduğumuz pirinci de sebzelerimizin üstüne ekliyoruz pirincin üstüne tuzunu ve şekerini ekliyoruz.
- O halde biraz kavrulduktan sonra suyumuzu ekliyoruz kapağı kapatıyoruz.
- Piştikten sonra yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz afiyet olsun.
Enginarlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







