Nefis Kıymalı Pide
Nefis Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Biraz tuz
- Aldığı kadar un ( 6-7 su bardağı kadar ) ancak siz denetimli ekleyin yumuşak hafifi ele yapışan bir hamur olmalı
İç gereç için;
- 350 gram kadar kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
Nefis Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak maya şeker su karışımını şeker ve maya eriyene kadar karıştıralım. Akabinde öteki gereçleri ekleyip hamuru yoğurduktan sonra 1 saat kadar dinlenmeye alalım.
- İç materyalleri hazırlayalım soğan biberleri ve domatesi ince ince keselim ve başka materyallerle kıymamıza ekleyerek harcı hazırlayalım.
- Mayalanan hamuru portakal büyüklüğünde eşit modüllere bölelim bir tepsiye alıp üzerlerini kapatalım.
- Tezgahı unlayarak bezeleri uzunda açalım çok büyük açıp hamuru inceltmeyin. İç harcında koyup fotoğraftaki üzere kapatıp üzerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 200° fırına verelim güzelce pişmesine dikkat edelim. Fırından çıkan sıcak pidelerin üzerlerine tereyağ sürelim. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Nefis Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















