Kışlık Konsantre Erik Suyu
Kışlık Konsantre Erik Suyu Tanımı İçin Malzemeler
- 7 kg mor erik
- 4 su bardağı toz şeker
Kışlık Konsantre Erik Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Erikleri bol suda yıkayalım çekirdeklerini çıkaralım genişçe bir tencereye alalım, üzerine geçecek kadar su ekleyelim kapağını kapatalım kaynamaya bırakalım erikler yumuşayıp rengini suya verdiği vakit ince bir süzgeçten geçirerek posasından ayıralım postlarını süzgeçte iken fazla bastırmayalım ki konsantre erik suyumuzun rengi berrak olsun ve fazla posalı olmasın.
- Postalarından ayırdığınız erik suyunu tekrar tencereye alalım, hafif kaynarken üzerinde köprüler oluşacaktır köpükleri alalım ve dört su bardağı toz şekeri ekleyelim karıştırarak erimesini sağlayalım.
- Şekeri eridikten sonra kaynamakta olan erik suyumuzdan pak kavanozlara dolduralım sıfır kapaklarla ağızlarını sıkıca kapatalım .
- Doldurduğumuz kavanozların üzerini bir bezle kapatalım 24 saat bu halde bekletelim sonraki güne kapaklarını denetim edelim (vakumlanmış içe göçmüş olmalı) karanlık ve serin bir yere kaldıralım kışın birebir sulandırarak tüketebiliriz afiyet olsun 🍷.
Kışlık Konsantre Erik Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













