Muhallebili Kadayıf
Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
- * 300-400 gram kadar tel kadayıf
- * 3 yemek kaşığı tereyağı
- * 5 yemek kaşığı toz şeker
- * 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
- * 1 litre süt
- * 4 yemek kaşığı un
- * 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- * 1 su bardağı toz şeker
- * 1 paket vanilya
- * 1 adet yumurta sarısı
- * 1 paket sıvı krema (200ml)
Muhallebili Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kadayıfı kavurarak muhallebili kadayıf tatlısının imaline başlayalım. Kadayıfı ince ince kırın (kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz)
- Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
- Son olarak cevizi ek edin ve bir mühlet daha kavurup ocaktan alın (kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)
- Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Krema ve vanilya hariç tüm gereçleri tencereye alarak karıştırarak pişirin.
- Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15 dk. soğumaya bırakın.
- Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ek edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir manzara alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
- Hazırladığımız krema ve kadayıfı tepsiye yerleştirelim. Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın.
- Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Bu süreç için kelepçeli kalıp da kullanabilirsiniz.
- Tatlımızı soğumaya bırakalım. Tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin. Dilimledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Muhallebili Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













