Muhallebili Kadayıf

Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • *  300-400 gram kadar tel kadayıf
  • * 3 yemek kaşığı tereyağı
  • * 5 yemek kaşığı toz şeker
  • * 1,5 su bardağı  dövülmüş ceviz

Muhallebisi için:

  • * 1 litre süt
  • * 4 yemek kaşığı un
  • *  3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • * 1 su bardağı toz şeker
  • * 1 paket vanilya
  • * 1 adet yumurta sarısı
  • * 1 paket sıvı krema (200ml)

Muhallebili Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kadayıfı kavurarak muhallebili kadayıf tatlısının imaline başlayalım. Kadayıfı ince ince kırın (kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz)
  2. Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Son olarak cevizi ek edin ve bir mühlet daha kavurup ocaktan alın (kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)
  4. Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Krema ve vanilya hariç tüm gereçleri tencereye alarak karıştırarak pişirin.
  5. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15 dk. soğumaya bırakın.
  6. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ek edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir manzara alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
  7. Hazırladığımız krema ve kadayıfı tepsiye yerleştirelim. Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın.
  8. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Bu süreç için kelepçeli kalıp da kullanabilirsiniz.
  9. Tatlımızı soğumaya bırakalım. Tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin. Dilimledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Muhallebili Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üzüm Kurutma
İnanılmaz Besleyici Kastamonu Ekşi Pilavı
Poğaça Görünümlü Minik Ekmekler
Domates Çorbası (Kolay)
Mercimekli Havuçlu Basmati Pilavı
Brownie San Sebastian (Videolu)
Hdabla | © 2025 |