Böğürtlenli Porsiyonluk Cheescake

Böğürtlenli Porsiyonluk Cheescake Tanımı İçin Malzemeler

Bisküvili taban için;

  • 2,5 paket burçak bisküvi
  • 110 gram tereyağı yahut margarin

Kreması için;

  • 600 gram labne
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 150 gram böğürtlen (dondurulmuş kullandım)
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı su

Böğürtlenli Porsiyonluk Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bisküvili tabanımızı hazırlayarak başlayalım. Bisküvileri rondodan düzgünce çekelim ocakta erittiğimiz tereyağını bisküvilerin üzerine döküp karıştıralım.
  2. Porsiyonluk kalıplara eşit halde bisküvileri koyup bardak yardımı ile bastırıp, buzdolabında 15 dakika soğuması için bekletelim.
  3. Karıştırma kabına labne krema ve toz şekeri alıp güzelce çırpıyoruz. Un nişasta ve vanilyayı da ekleyip çırpalım daha sonra yumurtaları tek tek kırarak çırpalım.
  4. Krema harcını kalıplara biraz boşluk kalacak biçimde dolduralım. Bu ölçüde 24 adet porsiyonluk cheescake çıkıyor.
  5. Önceden ısıtılmış 160 derece fırına bir kap ile su koyup pişirin.

Böğürtlenli Porsiyonluk Cheescake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy’den Poğaça
Orman Meyveli Kakaolu Cupkake
Fırında Tavuk Şiş
Orman Meyveli Muffin Kek
Kabarmalara Doymayan Poğaça Tarifi
Sebzeli Tavuk Çorbası
Hdabla | © 2025 |