Soya Filizi Noodle Tadında
Soya Filizi Noodle Tadında Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 sap kuşkonmaz
- 1 kase edamame
- 1 kase soya filizi
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Soya Filizi Noodle Tadında Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencere suyu kaynatın ve suya deniz suyu tadı verecek kadar tuz ekleyelim.
- Kabuklu edamameyi ekleyelim ve kabukların içindeki fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika pişirelim. Süzün, soğuması için soğuk suyla durulayım. Kabuklarını soyalım ve içindeki taneleri alalım.
- Aynı biçimde kuşkonmazları da bir tencerede alt sapları tencerenin altına gelecek halde uçları yukarda duracak üzere dik olarak 5-10 dakika haşlayalım. Suyunu süzüp, soğuk suyla durulayalım. Şeritler halinde keselim.
- Tavamıza zeytinyağı dökelim. Orta ateşte edamame, kuşkonmaz ve soya filizlerini tavaya ekleyelim. İçerisine soya sosumuzu dökerek 3-4 dakika soteleyelim. Soya filizleri noddle kıvamına geldiğinde tabaklayabiliriz.
Afiyet olsun.
Soya Filizi Noodle Tadında Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







