Yazın Vazgeçilmezi Kendinden Soslu Şeftalili Kek
Yazın Vazgeçilmezi Kendinden Soslu Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt (bardak ölçümüz klasik 200 ml bardaklar)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 3 adet yumurta
- 2 kabartma tozu
- 10 yemek kaşığı dolu dolu un
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 tane büyük uzunluk şeftali
Yazın Vazgeçilmezi Kendinden Soslu Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içerisine yoğurt, şeker, vanilya ve sıvı yağı alıp güzelce karıştıralım.
- Küçük bir çay bardağına yaptığımız karışımdan ayırıp buzdolabına kaldıralım.
- Kalan harca 3 yumurta ekleyip 2 dakika mikserle çırpalım. Kabartma tozu ve ununu da ek edip yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak borcama dökelim.
- Şeftaliyi ince ince yarım ay biçiminde dilimleyip kekin üzerine dizelim.
- Güzelce ezdiğimiz cevizi de üzerine serpelim. Fırına verelim.
- Güzelce pişen kekimizi 15,20 dakika fırında beklettikten sonra çıkaralım.
- Buzdolabında beklettiğimiz sosu yeterlice karıştırıp kekin üzerine dökelim ve fırça ile her tarafına sürelim. Yarım saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz 💕 afiyet bal şeker olsun 💕💕💕
Yazın Vazgeçilmezi Kendinden Soslu Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















