Katıklı Dolma

Katıklı Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 9-10 adet orta uzunluk kabak

İç gereçleri;

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 büyük uzunluk kuru soğan

Bulguru ıslatmak için;

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
  • 1’er tatlı kaşığı dolusu toz biber, karabiber, kuru reyhan, tuz

Üzeri için;

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz biber

Katıklı Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların her iki ucunu keselim, yaklaşık ikişer parmak kalınlığında eşit biçimde kabakları bölelim, varsa oyacak ile yoksa tatlı kaşığı yardımı ile içlerini oyalım lakin çok inceltmeyelim.
  2. Başka bir kapta bulguru beş on dakika ıslatalım. Kalan tüm materyalleri ek edip 10-15 dakika kadar yeterlice yoğuralım. Makineniz varsa makine ile de yoğurabilirsiniz.
  3. Kabakları dolduralım ve her iki tarafından parmaklarımızla düzgünce bastıralım, uygun bir tencereye ard arda gelecek halde dizelim. Kabakların üzerine biraz tuz ek edip yarısına gelecek kadar su dolduralım. Kaynadıktan sonra altını kısalım 40-45 dakika pişirelim. Pişme basamağında suyu çok azalırsa az az kaynar su eği yapabilirsiniz.
  4. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında yaktığınız toz biber ile servis edin.

Katıklı Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Püre Yatağında Ispanaklı Tavuk Sote
Pancar Salatası
Urfa Usulü Bostana Salatası
Patlaklı Avokadolu Peynirli Alternatif
Tereyağlı Ev Yapımı Çıtır Burma Baklava
Glutensiz Pankek Tarifi
Hdabla | © 2025 |