Bisküvili Çikolatalı Pasta
Bisküvili Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- Kreması için; 1 litre süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 100gr bitter çikolata
- Üzeri için; fındık kırıntısı
Bisküvili Çikolatalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kreması için; çikolatalar hariç tüm gereçleri tencereye koyup kıvam alana kadar pişirelim.
- Krema pişince çikolataları ekleyelim. Çikolatalar eriyene kadar karıştıralım.
- 5 kat olacak halde her kata bisküvileri dizip sıcak bir biçimde kremayı yayalım.
- Krema soğudukça çabuk katılaşıyor süratli hareket etmekte yarar var. En son üstü için ayırdığımız kremayı 3-4 kaşığı süt ile açıp pürüzsüz olması için blender’dan geçirelim. Pastamızın üstüne dökelim.
- Fındıkla süsleyip bir tepsiyle üzerini kapatalım. Bu formda yumuşak bir tatlı oluyor.
- Buzdolabında en az 3-4 saat dinlenmesi gerekiyor. Sonrasında servis edebilirsiniz.
- Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Bisküvili Çikolatalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















