Soslu Elmalı Kek

Soslu Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • 2 tane elma
  • 1 çay kaşığı tarçın ( dolu olmasın)

Soslu Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yoğurt ,sıvı yağ ,şekeri düzgünce çırpıcı yardımıyla çırpalım.
  2. Bu çırptığımız karışımdan bir su bardağı ayıralım.
  3. Kalan sosa üç yumurtayı vanilya ,kabartma tozu ve unu ekleyip çırpalım.
  4. Az sıvı yağ ile yağladığımız büyük uzunluk kare yahut oval borcama kek harcımızı boşaltıyoruz.
  5. Üzerine küp küp doğradığımız elmaları tarçınla karıştırıp kekimizin üzerine her yerine gelicek formda serpelim.
  6. Bu kademede isterseniz cevizde serpebilirsiniz.
  7. Önceden yani 5 dk kadar ısıttığımız 180 derece alt üst ayar fırında 20-25 dk ortası üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
  8. Fırından çıkan kekimiz birinci sıcağını atsın üzerine ayırdığımız sosu her yerine gelicek biçimde dökelim. Soğusun servise hazır. Afiyet olsun 🫠.

Soslu Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bulgur Pilavı
İçli Köfte
Demleme Makarna
Bardakta Kolay Tiramisu
Girit Kurabiyesi
Fiyonk Açma
Hdabla | © 2025 |