Kıymalı Pide
Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 10-11 büyük pide için materyaller:
- 220 ml ılık su (1 su bardağı)
- 120 ml ılık süt (1 çay bardağı)
- 40 ml sıvı yağ (yarım çay bardağından biraz az)
- 14 gram kuru maya
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yaklaşık 530 gram un (4 su bardağı civarı)
Kıymalı harç için;
- 350–370 gram orta yağlı dana kıyma
- 1 büyük soğan
- 2 yeşil sivri biber
- 1 kırmızı kapya biber
- 6–7 kısım maydanoz
- 4–5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1–2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için; ılık su, süt, şeker ve mayayı bir kaba alın, karıştırın ve 5–10 dakika mayanın etkinleşmesini bekleyin. Sıvı yağ, tuz ve azar azar unu ekleyin. Yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur yoğurun. Hamuru üzerini kapatarak yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın, hacmi iki katına çıkmalı.
- Kıymalı harç için; soğan, biber, sarımsak ve maydanozu ince ince doğrayın yahut robottan geçirin. Kıyma, zeytinyağı, tuz, baharatlar ve salçalarla birlikte güzelce karıştırın. Harç sulu olmamalı, lakin biraz yumuşak olmalı.
- Mayalanan hamuru 10-11 eşit modüle bölün. Her parçayı oval açın, üzerine kıymalı harçtan ince bir katman yayın. Kenarlarını içe gerçek kıvırın, uçlarını kapatıp pide hali verin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ( dileyen kenarlarına yumurta sarısı sürebilir ancak mecbur değil ) ve evvelce ısıtılmış 220 °c fırında (alt-üst ayar) yaklaşık 15–20 dakika pişirin. 👉 pişince üzerine tereyağı sürebilir, sıcak servis edebilirsiniz.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















