Soğuk Pancar Çorbası

Soğuk Pancar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram haşlanmış pancar
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 su bardağı ayran
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tabağın kenarına koymak için:

  • Ekmek
  • Labne
  • Dereotu
  • Kırmızı toz biber

Pancar çorbasının içerisindeki dekor için:

  • Kaşar peyniri
  • Fındık turp

Soğuk Pancar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış pancar, sirke, zeytinyağı, süzme yoğurt, labne peyniri, ayran, tuz ve karabiberi rondoya alalım. Düzgünce karıştıralım. Tabağa alalım.
  2. Ekmeğimizi uzun ince keselim ve tavada artlı önlü kıtırlaştıralım.
  3. Labneyi bir kasede karıştıralım, krema kıvamına getirelim. Buzdolabı poşetine koyalım. Poşetin ucunu keselim ve ekmeğin üzerine minik minik sıkalım.
  4. Ekmeğimizin üzerine dereotu ve kırmızı toz biberle süsleyelim.
  5. Tabağımızın kenarına hazırlamış olduğumuz ekmeği koyalım.
  6. Fındık trubunu ince ince halkalar halinde keselim. Geometrik biçimimizi verelim.
  7. Kaşar peyniri rendeleyelim. Geometrik hal verdiğimiz trubumuz çapında kaşarı tavaya koyalım ve kahverengi olana kadar çıtırlaştıralım.
  8. Daire formundaki kaşarımız sert bir kıtır haline geldiğinden geometrik biçimli trubumuzu üstüne koyalım. Çorbamızın üstüne kibarca bırakalım.

Afiyet olsun.

Soğuk Pancar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi
Mayalı Poğaça
Fit Tavuk Dürüm
Sebzeli Et Kavurma
Salatalık Sushi
Yeniden Mercimekli Köfte
Hdabla | © 2025 |