Soğuk Pancar Çorbası
Soğuk Pancar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram haşlanmış pancar
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 su bardağı ayran
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tabağın kenarına koymak için:
- Ekmek
- Labne
- Dereotu
- Kırmızı toz biber
Pancar çorbasının içerisindeki dekor için:
- Kaşar peyniri
- Fındık turp
Soğuk Pancar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış pancar, sirke, zeytinyağı, süzme yoğurt, labne peyniri, ayran, tuz ve karabiberi rondoya alalım. Düzgünce karıştıralım. Tabağa alalım.
- Ekmeğimizi uzun ince keselim ve tavada artlı önlü kıtırlaştıralım.
- Labneyi bir kasede karıştıralım, krema kıvamına getirelim. Buzdolabı poşetine koyalım. Poşetin ucunu keselim ve ekmeğin üzerine minik minik sıkalım.
- Ekmeğimizin üzerine dereotu ve kırmızı toz biberle süsleyelim.
- Tabağımızın kenarına hazırlamış olduğumuz ekmeği koyalım.
- Fındık trubunu ince ince halkalar halinde keselim. Geometrik biçimimizi verelim.
- Kaşar peyniri rendeleyelim. Geometrik hal verdiğimiz trubumuz çapında kaşarı tavaya koyalım ve kahverengi olana kadar çıtırlaştıralım.
- Daire formundaki kaşarımız sert bir kıtır haline geldiğinden geometrik biçimli trubumuzu üstüne koyalım. Çorbamızın üstüne kibarca bırakalım.
Afiyet olsun.
Soğuk Pancar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















