Tatlı İçme Suyu İle Taze Biber Turşusu
Tatlı İçme Suyu İle Taze Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo ince tatlı biber
- 2 adet patlıcan
- 7-8 dış sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet havuç
Üzerine;
- 1 er tutam maydanoz kavanoz her kavanoza
Her bir kavanoza yapılacak olan suyu için;
- Her kavanozun boyutuna kadar tatlı içme suyu
- Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı dolusu kaya tuzu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
Her kavonoz için;
- 3-4 adet çiğ nohut
Tatlı İçme Suyu İle Taze Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları kabuğu soyalım, iri küp doğrayalım, benim kullandığım patlıcan kircilli patlıcan hiç çekirdeği yoktu, biberleri şap kısımları keselim çekirdekli çıkartalım, ikiye üçe keselim, sarımsağı soyalım tane diş kalsın.
- Havucun kabuğu soyalım ince halka doğrayalım, kapya biber çekirdeği çıkarıp küçük doğrayalım.
- Bir adet kavanoza evvel bir iki adet sarımsak koyalım çiğ nohut koyalım. Sonra başka materyalleri de ek edip dolduralım. En üste maydanoz kıvırıp koyalım. Sonra tuz, şekeri, limon tuzu, sirkeyi koyalım. Sonra üzerine tatlı içme suyunu koyalım.
- Kavanozu sıkıca yeni bir kapak ile kapatalım. Alt üst edelim karşıt çevirelim. Tuzlar sirkeler karışsın sonra tekrar çevirelim. Havlu kağıt saralım siyah bir poşete koyalım. Güneş görmeyen bir yerde bekletelim 15-20 gün sonra tursumuz hazır afiyet olsun.
Not:Arzu eden limon tuzu koymayabilir. Çiğ nohut tursuda mayalanması sağlıyor. Siyah poşet koymam tursu ışık görmesi için rengi hoş olur. Tatlı su ile yapılınca turşu erimiyor.
Tatlı İçme Suyu İle Taze Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







