Ev Yapımı Yoğurt
Ev İmali Yoğurt Tanımı İçin Malzemeler
- 5 litre süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Ev Üretimi Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?
- 5 litre sütü ocağa alıp kaynamasını bekliyoruz ocağın en büyük gözünde kaynamaya başlayınca bir 5 dk daha kaynatıyoruz.
- Daha sonra ocaktan alıp ılımasını bekliyoruz serçe parmağınızı süte koyunca parmağınızı ne çok yanmalı nede ılık olmalı buna dikkat etmeniz gerekiyor şayet elinizde sıcaklık ölçer varsa 40 ila 50 derece ortasında olabilir.
- 2 kaşık yoğurdu bir kaseye alıyoruz üzerini 4 yemek kaşığı süt ekliyoruz biraz karıştırıyoruz daha sonra sütün içerisine ekliyoruz ancak sütü çok fazla karıştırmıyoruz kaşıkla bir iki sefer sütü çevirin o kadar üzerine bir tülbent yada peçete örtün süte değmemesine dikkat edin ben peçete kapattım ve kapağı üzerine koydum.
- Daha sonra fırının yoğurt ayarına alıp 5 saat fırında beklettim yoğurt mayalama derecesi 40 ila 50 derece ısıda olmalı fırında yapmayacaklar için tencereyi sofra bezi yada pilav demleme bohçanız var ise onla sarın, şayet yaz ayı ise sıcaktan ekşiye bilir.
- Klimalı odada beze sarıp 5 saat bekleyin yada vantilatörü açın yoğurdu bez ile zarın önüne koyun yoksa nitekim ekşi bir yoğurt oluyor kışın mayalama süreci yapacaksanız da ılık çok sıcak olmayacak ortamda beze sarın ve 5 saat sonra açıp buz dolabına koyun.
- 1 gün bekletip ona nazaran açın sahiden taş üzere kalıp yoğurt oluyor. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Ev İmali Yoğurt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












