Pilav Üstü Tavuk

Pilav Üstü Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk için;

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri baharatı

Pilav için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 fincan arpa şehriye
  • 4,5 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet tavuk bulyon

Pilav Üstü Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tavuğumuzu jülyen biçiminde uzunlamasına doğrayıp, yıkayalım, akabinde tencereye alıp pişirelim. Suyunu çeken tavuk göğsüne sırasıyla baharat ve sıvı yağı ekleyip altı kısık bir halde pişirelim sonra ocaktan alalım.
  2. Pilavımızı için tencereye şehriye ve sıvı yağ koyup kavuralım yıkadığımız pirinçleri de şehriyemizin üzerine dökelim akabinde sıcak su tavuk bulyon ve tuzu ekleyip pişmeye bırakalım kaynayan pilavımızın altını kısalım.
  3. Yemeğimiz piştikten sonra ocağımızdan alıyoruz servis tabağımıza evvel pilav üzerine de pişirdiğimiz nefis tavuk göğsü koyup istediniz halde servis edebilirsiniz. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun 🌺👌😊🥰

Pilav Üstü Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Bayat Ekmek
Brokoli Salatası
Ispanaklı Rulo Köfte
Kabak Tost
Sütlü Pirinçli Mısırlı Çorba
Waffle Glütensiz
Hdabla | © 2025 |