Pilav Üstü Et Kavurma
Pilav Üstü Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
Et için;
- 200 gram kuşbaşı doğranmış kırmızı et
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pilav için;
- 2 su bardağı pirinç
- 1 fincan arpa şehriye
- 4 buçuk su bardağı sıcak su
- 1 adet tavuk bulyon
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz isteğe nazaran arttırabilirsiniz
Pilav Üstü Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak doğranmış eti tencereye alıp yumuşak olana kadar pişiriyoruz pişen etimize sırasıyla baharatlarını ekleyip altını kısıp 5 dk daha pişiriyoruz sonra ocaktan alıyoruz.
- Pilav için; sıvı yağ ve arpa şehriyemizi tencereye koyup güzelce kavuruyoruz, akabinde pirinçleri yıkayıp, pişen şehriyemize ek ediyoruz.
- Kokusu çıkan pirinçlerimizin üstüne sıcak suyu tuz ve bulyonu ekleyip, karıştıralım kaynayınca altını kısalım piştikten sonra ocaktan alalım.
- Servis tabağımıza evvel pilavımızdan koyalım sonra kavurduğumuz etimizi üzerine koyalım istediğiniz formda servis edebilirsiniz. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun 👌🌺😊🥰.
Pilav Üstü Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









