Pilav Üstü Et Kavurma

Pilav Üstü Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

Et için;

  • 200 gram kuşbaşı doğranmış kırmızı et
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Pilav için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 fincan arpa şehriye
  • 4 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz isteğe nazaran arttırabilirsiniz

Pilav Üstü Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak doğranmış eti tencereye alıp yumuşak olana kadar pişiriyoruz pişen etimize sırasıyla baharatlarını ekleyip altını kısıp 5 dk daha pişiriyoruz sonra ocaktan alıyoruz.
  2. Pilav için; sıvı yağ ve arpa şehriyemizi tencereye koyup güzelce kavuruyoruz, akabinde pirinçleri yıkayıp, pişen şehriyemize ek ediyoruz.
  3. Kokusu çıkan pirinçlerimizin üstüne sıcak suyu tuz ve bulyonu ekleyip, karıştıralım kaynayınca altını kısalım piştikten sonra ocaktan alalım.
  4. Servis tabağımıza evvel pilavımızdan koyalım sonra kavurduğumuz etimizi üzerine koyalım istediğiniz formda servis edebilirsiniz. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun 👌🌺😊🥰.

Pilav Üstü Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Çiçeği Dolması
1 Çay Bardağı Sıvıyağ İle Kolay Kurabiye (Videolu)
Nohutlu Semizotu Salatası
Waffle
Pizza Poğaça
Yaş Haşhaşlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |