Tavuklu Bahar Pilavı

Tavuklu Bahar Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

Tavuğu için;

  • 500 gram tavuk göğüs
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sarımsak
  • 2 adet kapya biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Pilavı için;

  • 2 bardak pirinç
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 çay bardağı mısır
  • 2 adet küp doğranmış haşlanmış havuç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 bardak sıcak su
  • Bir tutam kıyılmış dereotu
  • * pirinçi hangi bardakla koyduysanız suyu da birebir bardakla ekleyin ️

Tavuklu Bahar Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk ile başlayalım, kuşbaşı doğranmış tavukları sıvı yağ döktüğümüz tavada soteleyerek pişirmeye başlayalım.
  2. Ardından küp halinde doğranmış sağan sarımsağı ek ederek kavurmaya devam edelim.
  3. Tavuklar pişince yeniden küp formunda doğradığımız kapya biberleri, tereyağını ve baharatları ek ederek birkaç çeşit daha çevirdikten sonra altını kapatalım.
  4. Pilav için pirinçleri yıkayıp sıcak suda 15 dk bekletelim.
  5. 15 dk nın sonunda suyunu süzüp tekrar bir sudan geçirip yeterlice süzdürelim.
  6. Pilav tenceresine sıvı yağını ekleyip pirinçi koyalım kavurmaya başlayalım.
  7. Ardından hazırladığımız gereçleri; bezelye, havuç, mısırı ekleyelim.
  8. Tuz ve tereyağını da ekleyip birkaç cins çevirdikten sonra 3 bardak kaynamış suyunu ek edip en kısık ateşe bırakalım.
  9. Suyunu büsbütün çekince altını kapatıp pilavı havalandırmak için karıştıralım.
  10. En son kıyılmış dereotunu ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra rastgele bir kalıba döküp aykırı çevirelim.
  11. Ortasına tavuk sotemizi bırakalım ve afiyetle sunalım 💕.

Tavuklu Bahar Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğuk Baklava
Tüm Portakallı Kek
Ciabatta Ekmeği
Patates Mücveri (1 Kişilik)
Brokoli Salatası
Kendi Sosunla Pişen Kek
Hdabla | © 2025 |