Yarma Çorbası
Yarma Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 9 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı yarma / pirinç / erişte / tutmaç
- 1 çay bardağı nohut
- 1 litre su
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Yarma Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimek, yarma ve nohudu yaklaşık 30 dakika evvelce haşlayın.
- Konserve nohut kullanıyorsanız direkt çorbaya ekleyebilirsiniz.
- Bir tencerede yoğurt, un ve tuzu çırpın, üzerine suyu ekleyin.
- Mercimek, yarma ve nohudu ek edin ve daima karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Sos için küçük bir tavada yağ, nane ve pul biberi yavaşça kızdırın.
- Sosu çorbanın üzerine gezdirin ve servis edin.
Yarma Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








