Zeytinyağlı Nohutlu Bamya Yemeği

Zeytinyağlı Nohutlu Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg taze bamya
  • Nohut (ben buzluktan çıkarttım)
  • 2 adet domates (ben domates konservesi kullandım)
  • 3-4 adet sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağ
  • 2-3 tane limon tuzu
  • Tuz
  • 5 su bardağı sıcak su

Zeytinyağlı Nohutlu Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bamyaları saplarından ayırdıktan sonra süzekte yıkayalım ve süzekte bekletelim.
  2. Soğanlarımızı küp küp doğruyalım ve tencereye alalım pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Biberlerimizi de ek edip kavuralım. Salçayı da ekleyelim.
  4. Domates ve sarımsaklarıda ekleyip biraz kavuralım.
  5. Daha sonra nohutları tenceye alalım.
  6. Bamyaları de ekleyelim.
  7. Çok az kavuralım ki suyu çıksın.
  8. Sıcak suyunu ve limon tuzunu da ekleyelim.
  9. Son olarakta tuz ekleyelim.Afiyet olsun 😊.

Zeytinyağlı Nohutlu Bamya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kış Çorbası
Kayısı Uyutması (Sindirim Dostu)
Levrek Marin
Kfc Tavuk
Evde Hazır Yufka İle Lahmacun
Kuşkonmazlı Enginarlı Bezelye
Hdabla | © 2025 |