Taze Barbunya Yemeği

Taze Barbunya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram taze barbunya
  • 1 orta uzunluk soğan (küp küp doğranmış)
  • 1 orta uzunluk havuç (kabuğu soyulmuş dilimlenmiş her bir dilim dörde bölünmüş yani büyük küp halinde)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su (başta sonradan 2,5 su bardağı daha koydum orta ara)
  • 1 defne yaprağı (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı toz şeker (barbunyaların tadını dengelemek için)

Süslemek için;

  • Çok az maydanoz

Taze Barbunya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Barbunyalar kabuklarından sıyrılır, yıkanır.
  2. Tencereye zeytinyağı konulur.
  3. Havuç ve soğan eklenir 3-4 dakika rengi değişene kadar kavrulur.
  4. Salça eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur 1-2 dakika.
  5. Barbunya tencereye alınır dağılmasın diye az karıştırılır.
  6. Sıcak su, tuz, karabiber, pulbiber, şeker, defne yaprağı eklenir.
  7. Tencere kapağı yarı açık bırakılarak örtülür 1 saat pişirilir. Orta ara denetim edilir suyunu çektikçe ilave sıcak su eklenir.
  8. Pişince ocaktan alınır az zeytinyağı gezdirilir maydanozla süslenir. Afiyet olsun 🩷.

Taze Barbunya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tortellini Yemeği
Sebzeli Mercimek Çorbası
Bebek Patates Köfte
Bebişlere Kahvaltı 6 Ay
Sıcaklara Serinlik Naneli Ayran
Ganajlı Borcam Pastası
Hdabla | © 2025 |