İç Pilavlı Tavuk
İç Pilavlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk bütün tavuk
İç harcı için:
- 1 su bardağı pirinç
- 1 küçük soğan
- 2 su bardağı su
- 1 kaşık tereyağı
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
- 2 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tavuk çeşnisi
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
İç Pilavlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pilavımızı yapalım. Eriyen tereyağında doğradımız soğanları renkleri dönünceye kadar kavuralım.
- Kuru üzümleri de ekleyip üzümler şişene kadar kavurmaya devam edelim.
- Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de katıp kavuralım.
- Burada isteğe bağlı pirinçi büsbütün pişirmeyebilirsiniz. Şayet o denli yapmak isterseniz 1 bardak sıcak suyu ve tuzunu ekleyip suyunu çekene kadar pişirebilirsiniz.
- Temizlenmiş ve şayet dondurucudan çıkmışsa büsbütün erimiş olan tavuğumuzu alıp varsa tüylerinden arındıralım.
- Pişen pilavımızdan içine aldığı kadar koyalım.
- Pilavı koyarken tıpkı dolma üzere fazla bastırıp tıkıştırmayalım ki lapa olmasın. Şayet pilavı yarı yarıya pişirdiyseniz kalanına yeterinde su ekleyip pişirmeye devam edin.
- Daha sonra ip yahut kürdan yardımıyla tavuğu alttan olabildiğince kapatalım.
- Daha sonra bir kasede karıştırdığımız sos materyallerini tavuğa önlü artlı düzgünce yedirelim.
- Zeytinyağını kıvamına nazaran ayarlayın, ben yaklaşık yarım çay bardağı kullandım.
- Tavuğu ister sade ister patates, soğan yahut garnitür eşliğinde bir kapaklı borcama yahut fırın poşetine alalım.
- Ben kapaklı borcamda yaklaşık 1,5 saat pişirdim fakat daha fazla fırında kalsa çok daha güzel pişermiş. O yüzden en az 2 saat fırında kalması tercih edilir.
Not: ben pilavı yarı yarıya pişirmiştim fakat tavuğu fırımdan çıkarttığımda büsbütün pişmemişti ve kıtırlığı vardı. O yüzden tavsiyem büsbütün pişirmeniz yahut tavuğu fırında çok daha uzun tutmanız olacak.
İç Pilavlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











