İç Pilavlı Tavuk

İç Pilavlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk bütün tavuk

İç harcı için:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 küçük soğan
  • 2 su bardağı su
  • 1 kaşık tereyağı
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

  • 2 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tavuk çeşnisi
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

İç Pilavlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pilavımızı yapalım. Eriyen tereyağında doğradımız soğanları renkleri dönünceye kadar kavuralım.
  2. Kuru üzümleri de ekleyip üzümler şişene kadar kavurmaya devam edelim.
  3. Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de katıp kavuralım.
  4. Burada isteğe bağlı pirinçi büsbütün pişirmeyebilirsiniz. Şayet o denli yapmak isterseniz 1 bardak sıcak suyu ve tuzunu ekleyip suyunu çekene kadar pişirebilirsiniz.
  5. Temizlenmiş ve şayet dondurucudan çıkmışsa büsbütün erimiş olan tavuğumuzu alıp varsa tüylerinden arındıralım.
  6. Pişen pilavımızdan içine aldığı kadar koyalım.
  7. Pilavı koyarken tıpkı dolma üzere fazla bastırıp tıkıştırmayalım ki lapa olmasın. Şayet pilavı yarı yarıya pişirdiyseniz kalanına yeterinde su ekleyip pişirmeye devam edin.
  8. Daha sonra ip yahut kürdan yardımıyla tavuğu alttan olabildiğince kapatalım.
  9. Daha sonra bir kasede karıştırdığımız sos materyallerini tavuğa önlü artlı düzgünce yedirelim.
  10. Zeytinyağını kıvamına nazaran ayarlayın, ben yaklaşık yarım çay bardağı kullandım.
  11. Tavuğu ister sade ister patates, soğan yahut garnitür eşliğinde bir kapaklı borcama yahut fırın poşetine alalım.
  12. Ben kapaklı borcamda yaklaşık 1,5 saat pişirdim fakat daha fazla fırında kalsa çok daha güzel pişermiş. O yüzden en az 2 saat fırında kalması tercih edilir.

Not: ben pilavı yarı yarıya pişirmiştim fakat tavuğu fırımdan çıkarttığımda büsbütün pişmemişti ve kıtırlığı vardı. O yüzden tavsiyem büsbütün pişirmeniz yahut tavuğu fırında çok daha uzun tutmanız olacak.

İç Pilavlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Browni
Fransız Bisküvili Kavanoz Tatlısı (Kafe Lezzeti )
Palamut Tava
Enfes Tadıyla Dondurmalı İrmik Helvası
Çilekli Kedidilli Kup
Kışlık Konsantre Erik Suyu
Hdabla | © 2025 |