Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 büyük yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su ve sıvı yağ karışımı
  • 1 pk kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 2 su bardağından az eksik un

Muhallebisi için:

  • 3 buçuk su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 kutu labne peynir (200 gram)

Islatmak için:

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 tatlı kaşığı kahve

Üzeri için:

  • 2 çorba kaşığı kakao

Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba yumurtalar ve şeker alınıp yeterlice çırpılır.
  2. Sonra sıvı materyaller eklenir ve tekrar çırpıldıktan sonra kalan gereçler de eklenip çırpıldıktan sonra hamur borcama alınır ve 180°C lik fırında pişirilir.
  3. Pişen kek birinci sıcaklığını attıktan sonra üzerine süt, şeker ve kahve karışımı ek edilerek ıslatılır.
  4. Daha sonra muhallebisi için labne peynir hariç tüm gereçler bir tencereye alınır ve pişirilir.
  5. Pişen muhallebinin üzeri streç sinema ile kapatılır ve soğuduktan sonra labne peynir eklenir.
  6. Topak kalmayacak halde çırpılan muhallebi kekin üzerine dökülür.
  7. Son olarak tatlının üzerine kakao serpilir ve tatlımız hazır. Deneyecek herkese afiyet olsun. 🤗

Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı Börek
Farklı Bazlama (Videolu)
Çıtır Baklava
Dereotlu Krep Börek (Sabah Kahvaltısına)
Muzlu Cevizli Pankek
Mantar Çanağında Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |