Pancar Çorbası ( Pancar Sapı )
Pancar Çorbası ( Pancar Sapı ) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı taze pancar sapı
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- 2 adet zerzevat bulyon
- 3 buçuk 4 su bardağı kadar su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
- 5 -6 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz ( bulyon kullanırsanız tuz koymayınız )
Pancar Çorbası ( Pancar Sapı ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikli pancar yapraklarının sap kısımlarını ayırıp küçük küçük doğrayınız. Soğanı ve havuçları da küçük küçük ve küp küp katıyız.
- Sonra tencereye zeytinyağının yarısını koyunuz .
- Üzerine mısır ununu ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz, öteki yanda küçük bir tavaya kalan zeytinyağını koyunuz.
- Soğanı ek ediniz pembeleşinceye kadar kavurup mısır ununun üzerine ekleyiniz .
- Sonra pancarları, havuçu ,pirinçi bulyonları ve salçayı ek ederek bir iki çeşit karıştırınız suyunu ekleyiniz, tencerenin ağzını kapatıp pirinçler ve sebzeler yumuşayıp kıvam alıncaya kadar pişiriniz çorbanız hazırdır.
Pancar Çorbası ( Pancar Sapı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















