Pancar Çorbası ( Pancar Sapı )

Pancar Çorbası ( Pancar Sapı ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı taze pancar sapı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 2 adet zerzevat bulyon
  • 3 buçuk 4 su bardağı kadar su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
  • 5 -6 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz ( bulyon kullanırsanız tuz koymayınız )

Pancar Çorbası ( Pancar Sapı ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikli pancar yapraklarının sap kısımlarını ayırıp küçük küçük doğrayınız. Soğanı ve havuçları da küçük küçük ve küp küp katıyız.
  2. Sonra tencereye zeytinyağının yarısını koyunuz .
  3. Üzerine mısır ununu ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz, öteki yanda küçük bir tavaya kalan zeytinyağını koyunuz.
  4. Soğanı ek ediniz pembeleşinceye kadar kavurup mısır ununun üzerine ekleyiniz .
  5. Sonra pancarları, havuçu ,pirinçi bulyonları ve salçayı ek ederek bir iki çeşit karıştırınız suyunu ekleyiniz, tencerenin ağzını kapatıp pirinçler ve sebzeler yumuşayıp kıvam alıncaya kadar pişiriniz çorbanız hazırdır.

Pancar Çorbası ( Pancar Sapı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Artan Nohuttan Etsiz Köfte
Enfes Limonata
Şekerpare
Pratik Patatesli Gözleme
Kayık Kıymalı Kabak
Mantarlı Meze
Hdabla | © 2025 |