15 Dakikada Şekerpare Tarifi

15 Dakikada Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin yahut tereyağı
  • 1,5 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta(birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

15 Dakikada Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için öncelikle şekeri alıp bir tencereye suyunu da koyup karıştıralım, kaynamaya başladıktan sonra limonumuzu sıkalım.
  2. Bu tanımın daha hoş olması için tatlının soğuk şerbetim ise ılık olması gerekir.
  3. Hamur için ise margarini,irmiği,pudra şekerini, kabartma tozunu, karbonatı, yumurtayı ve bunu azar azar ekleyerek karıştıralım.
  4. Daha sonra elimizin içine ceviz büyüklüğünde alarak yuvarlayın ve form verin siz dilediğiniz formu verebilirsiniz.
  5. Tatlımın üzerine yumurtayı sürüp çatal yardımıyla üzerini hafif çizdikten sonra 175 dereceyle evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.
  6. Tatlımız soğuduktan sonra şerbetimizi dökelim şerbeti çekince rahatlıkla yiyebilirsiniz afiyet olsun 🌹.

15 Dakikada Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Sos
Yumurtalı Semizotu Kavurması
Probiyotikli Deposu Kefirli Muzlu Pankek
Şam Böreği
Ekşi Mayalı Poğaça
Milföy Pizza
Hdabla | © 2025 |