Antalya Usulü Tahin Soslu Piyaz
Antalya Adabı Tahin Soslu Piyaz Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik haşlanmış kuru fasulye
- 1 adet haşlanmış yumurta
- 1 adet domates
- 1 adet beyaz kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
Tahinli sosu için;
- 2 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye
- Yarım çay bardağı tahin (50-60ml)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 diş sarımsak
- 1 küçük limon suyu
- 2 yemek kaşığı üzün sirkesi
- 1 çay bardağına yakın su
- Tuz
Antalya Yolu Tahin Soslu Piyaz Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tahinli sosu için yazan gereçleri rondoya alalım ve rondodan ezilene kadar geçirelim, tadını denetim edip, ekşilik ve tuz ölçüsünü kendi damak zevkinize nazaran arttırabilirsiniz.
- Servis tabağına evvel haşlanmış kuru fasulyeyi alalım ve rondodan geçirdiğiniz tahinli sosu her tarafına gelecek formda dökelim,.
- Üzerine kuru soğanı yarım halka olarak ince ince dilimleyin her tarafına aktaralım, domatesi de küp küp yahut biraz iri doğrayıp üzerine aktarın.
- Haşlanmış yumurtayı da istediğiniz büyüklükte doğrayıp dizin en üste de yıkadığınız maydanoz yapraklarını küçük küçük doğrayıp piyazın üstüne serpin, isteğe nazaran az ölçü tuz serpin ve servise hazır, afiyet olsun :).
Antalya Yöntemi Tahin Soslu Piyaz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















