Karnabahar Kızartması

Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım karnabahar

Sos için;

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • Yarım çay kadar su (kıvam açmak için gerektiği kadar)

Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karnabaharı çiçek çiçek ayırıp güzelce yıkıyoruz.
  2. Sonrası tencereye bol su koyup karnabaharı ekleyip bayağı yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  3. Ben biraz fazla haşlamışım soslarken küçük kesimlere ayrıldı.
  4. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp soğuk su şoklaması yapıp süzdürmeye bırakıyoruz.
  5. Sosumuzu yumurta ve undan başlayarak tüm malzemeyi karıştırma kabına alıp yeterlice çırpıyoruz şayet çok katı oldu ise az az su ekleyerek krep hamuru kıvamına getiriyoruz.
  6. Karnabaharları tek tek bulayıp kızartıyoruz.
  7. Altına kağıt havlu serilmiş borcam üzerine kızaranları çıkartıyoruz. Ve servise hazır afiyet olsun. İsteyen yanına taban sos sarımsakki yoğurt vs hazırlayıp tüketebilir.

Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kış Salatası
Fırında Tavuk
Boşnak Kosova Mantısı
Dereotlu Peynirli Poğaça
Elmalı Tarçınlı Rulo Çörek
Havuç Topları (Lokum Tadında)
Hdabla | © 2025 |