Güveçte Leziz Türlü Yemeği

Güveçte Güzel Türlü Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 350- 400 gram kuzu kuşbaşı et
  • 2 tane orta uzunluk patates
  • 1 tane büyük patlıcan
  • 250 gram taze fasulye
  • 1 tane büyük kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 tane olgun domates
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik

Güveçte Lezzetli Türlü Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları alacalı soyup küp biçiminde doğrayalım tuzlu suda 20 dakika bekletip süzelim, soğanı ve başka zerzevatları yıkayıp doğrayalım güvecin tabanını biraz yağlayalım.
  2. En alta eti dizelim ,üzerine doğranmış soğanı ,sarımsağı ve yeşil biberi ekleyelim, üzerine taze fasulyeyi dizelim, üzerine patatesleri, patlıcanı ,domatesleri kat kat dizelim.
  3. Salçayı bir kasede sıcak suyla açalım içine tuz,pul biber,karabiber ve kekiği ekleyip karıştıralım yemeğin üzerine gezdirelim en son zeytinyağını gezdirip kapağını kapatalım.
  4. Ocakta pişirmek isterseniz en kısık ateşte 50 _60 dakika pişirin fırında pişirmek isterseniz evvelden ısıtılmış 18o derecede 1,5 saat kadar pişirelim ( pişirme sonunda et ve sebzeler yumuşamış ,hafif suyunu çekmiş olmalı ) afiyet olsun.

Güveçte Hoş Türlü Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çocuklar İçin Tiramisu Tarifi
Rafine Şekersiz Pankek
Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Kıymalı & Havuçlu Bebek Maması
Tiramisu
Tırtıl Pizza Kurabiye
Hdabla | © 2025 |