Taze Fasulye

Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram (yarım kilo) taze fasulye
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (küçük küçük doğranmış)
  • 3 adet büyük uzunluk domates (yemeklik doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı su
  • 2 adet küp şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyeleri sap kısmı temizlenir, kılçıkları çıkarılır ve yıkanır.
  2. Fasulyeler ortadan ikiye ayrılır. (çekirdekleri iç içinde kalır lezzet verir).
  3. Tencereye evvel soğanlar, akabinde fasulyeler üst üste yayılır elimizle bastırılır.
  4. Üzerine domatesler yayılır.
  5. Domateslerin üzerine de sarımsak eklenir.
  6. Tuz, pulbiber eklenir.
  7. Üzerine zeytinyağı gezdirilir.Su katılır.
  8. Küp şeker ortasına bırakılır.
  9. Limon suyu gezdirilir.
  10. Tencere iki kulbundan tutulup sallanır.
  11. Tencerenin kapağı kapatılır. Ocağın küçük kısmında pişmeye bırakılır. 40 dakika sonra hazır. Afiyet olsun 🩷😍.

Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Doyurucu Taco Bowl
Fırında Patates Ve But
Fırında Baget
Hazır Mantı Tarifi
Tarçınlı Kurabiye
Leblebi Tozlu Kıyır Kurabiye
Hdabla | © 2025 |