Taze Fasulye
Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram (yarım kilo) taze fasulye
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak (küçük küçük doğranmış)
- 3 adet büyük uzunluk domates (yemeklik doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay bardağı su
- 2 adet küp şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasulyeleri sap kısmı temizlenir, kılçıkları çıkarılır ve yıkanır.
- Fasulyeler ortadan ikiye ayrılır. (çekirdekleri iç içinde kalır lezzet verir).
- Tencereye evvel soğanlar, akabinde fasulyeler üst üste yayılır elimizle bastırılır.
- Üzerine domatesler yayılır.
- Domateslerin üzerine de sarımsak eklenir.
- Tuz, pulbiber eklenir.
- Üzerine zeytinyağı gezdirilir.Su katılır.
- Küp şeker ortasına bırakılır.
- Limon suyu gezdirilir.
- Tencere iki kulbundan tutulup sallanır.
- Tencerenin kapağı kapatılır. Ocağın küçük kısmında pişmeye bırakılır. 40 dakika sonra hazır. Afiyet olsun 🩷😍.
Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






