Humuslu Salata
Humuslu Salata Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı nohut
- ½ su bardağı tahin
- Yarım limon
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- ½ su bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1-2 yemek kaşığı su
- Havuç
- Roka
- Kıvırcık
- 1 avuç kuru domates
Humuslu Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Humus tanımı için nohutları 1 gece yahut en az 4-5 saat öncesinden ıslatın.
- Ertesi gün suyunu süzün ve tekrar sudan geçirin.
- Nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyin ve pişmeye bırakın.
- Çelik tencerede 45 dakika kadar pişecektir.
- Nohutlar düzgünce yumuşadıktan sonra ocaktan alın.
- Haşlanan ve suyu süzülmüş nohutları mutfak robotuna alın.
- Üzerine tahin, zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve tuzu ekleyin.
- Pürüzsüz bir kıvamda oluncaya kadar robottan geçirin.
- Son kademede kimyonu ekleyin ve tekrar robottan geçirin.
- Mutfak robotu şayet zorlanıyorsa, azar azar su ek ederek kremamsı kıvama ulaşmasını sağlayın.
- Ardından humusu servis tabağına alarak tatlı kaşığıyla ortasına bir yuvarlak çizin.
- Üzerine yeşilliklerinizi ekleyin kuru domatesi doğrayıp ekleyin havucu ince julyen doğrayın ve üzerine tahin gezdirin afiyet olsun.
Humuslu Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






