Humuslu Salata

Humuslu Salata Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • ½ su bardağı tahin
  • Yarım limon
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı su
  • Havuç
  • Roka
  • Kıvırcık
  • 1 avuç kuru domates

Humuslu Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Humus tanımı için nohutları 1 gece yahut en az 4-5 saat öncesinden ıslatın.
  2. Ertesi gün suyunu süzün ve tekrar sudan geçirin.
  3. Nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyin ve pişmeye bırakın.
  4. Çelik tencerede 45 dakika kadar pişecektir.
  5. Nohutlar düzgünce yumuşadıktan sonra ocaktan alın.
  6. Haşlanan ve suyu süzülmüş nohutları mutfak robotuna alın.
  7. Üzerine tahin, zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve tuzu ekleyin.
  8. Pürüzsüz bir kıvamda oluncaya kadar robottan geçirin.
  9. Son kademede kimyonu ekleyin ve tekrar robottan geçirin.
  10. Mutfak robotu şayet zorlanıyorsa, azar azar su ek ederek kremamsı kıvama ulaşmasını sağlayın.
  11. Ardından humusu servis tabağına alarak tatlı kaşığıyla ortasına bir yuvarlak çizin.
  12. Üzerine yeşilliklerinizi ekleyin kuru domatesi doğrayıp ekleyin havucu ince julyen doğrayın ve üzerine tahin gezdirin afiyet olsun.

Humuslu Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Spoonful Tarifi
Bamya Tavası
Çikolatalı Browni Kurabiye
Patates Çanağında Tavuk Mantar Sote
Fırında Biber Dolması
Fırında Kremalı Karnabahar (Videolu)
Hdabla | © 2025 |