Tahinli Susamlı Muhallebi
Tahinli Susamlı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 3,5 su bardağı süt
- 1 su bardağın dan 1 parmak eksik şeker
- Yarım su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ(muhallebi pişince katılıcak)
Üst sos için;
- Yarım su bardağı tahin
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı süt
Üzerine;
- Susam
Tahinli Susamlı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tahin, pudra şekeri ,süt ,derin bir kap içerisinde pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılır, dolaba koyulur ,1 saat kadar bekletilir.
- Muhallebi için tüm gereçler bir tencereye alınır, güzelce karıştırılır ,orta ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırarak pişirilir .
- Kaynadıktan sonra bir 2 dakika daha karıştırılarak pişirilir, altını kapatınca bir tatlı kaşığı tereyağı ek edilip tereyağ eriyene kadar karıştırılır.
- Isıya güçlü cam ya da toprak kaplara paylaştırılır, dolapta 1 saat bekletilmiş tahinli karışımdan üstüne dökülür .
- En üste susam serpilir, fırın tepsisine kaseler dizilir.
- Kaselerin yarısına gelecek kadar tepsiye su dökülür, evvelden ısıtılmış 180° fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir afiyet olsun.
Tahinli Susamlı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












