Hindistan Cevizli Kurabiye

Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • ½ su bardağından biraz az pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • ½ su bardağı hindistan cevizi
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un

Üzeri için

  • 60 gram beyaz çikolata (benmari yöntemi eritilmiş)
  • Hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve esmer şekeri karıştırın.
  2. Nişasta, hindistan cevizi ve vanilini ekleyin.
  3. Unu azar azar ek ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  4. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tepsiye dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 170°c fırında üstü altı hafif kızarana kadar (yaklaşık 20 dk) denetimli pişirin.
  6. Ilıyınca evvel beyaz çikolataya sonra hindistan cevizine bulayın.
  7. Çay saatine şıklık katan, kahve yanına memnunluk getiren kurabiye hazır!.

Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan Pidesi Tarifi
Tek Kişilik Lemon Bowl – Limonlu Kase Tatlısı
Kahveli Karamelli Cheesecake
Gravy Soslu Bonfile
Mayasız Peynirli Minik Poğaçalar
Brownie Tadında Kek
Hdabla | © 2025 |