Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı susam
- 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı tuzot (isteğe bağlı)
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yumuşak ele yapışmayan hamur için)
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabının içerisine un hariç tüm malzemeyi koyup karıştırın.
- Ele yapışmayan lakin yumuşak bir hamur elde edene kadar denetimli bir halde un ekleyin.
- Elde ettiğimiz hamuru istediğiniz halde şekil verebilirsiniz.
- Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp biraz çörekotu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Afiyet olsun.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










