Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı tuzot (isteğe bağlı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yumuşak ele yapışmayan hamur için)

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabının içerisine un hariç tüm malzemeyi koyup karıştırın.
  2. Ele yapışmayan lakin yumuşak bir hamur elde edene kadar denetimli bir halde un ekleyin.
  3. Elde ettiğimiz hamuru istediğiniz halde şekil verebilirsiniz.
  4. Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp biraz çörekotu serpiştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Afiyet olsun.

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domatesli Fit Ekmek Üstü Kahvaltı Tarifi
Maş Salatası
Kuş Üzümlü Cevizli Ciabatta Ekmeği
En Güzel Pastane Poğaçası (Videolu)
Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Lahmacun
Acılı Şalgam Suyu
Hdabla | © 2025 |