Beşamel Soslu Tavuklu Börek

Beşamel Soslu Tavuklu Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 tavuk göğsü
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Yufka ortalarına sürmek için;
- 1 fincan süt
- 1 fincan su
Beşamel Soslu Tavuklu Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tavuğumuzu haşlayalım.
- Beşamel sos için tereyağ ve sıvı yağı tenceremize alalım.
- Unu ekleyelim daima karıştırarak kavurmaya başlayalım.
- Ocağımızın altını kısalım.
- Kokusu çıkan unumuzun üstüne sütümüzü yavaş yavaş ekleyelim.
- Koyulaşan sosumuzun altını kapatıp tuz ve karabiberimizi ekleyelim.
- Pişen tavuğumuzu sosumuzun içine didikleyelim.
- Su ve sütü karıştıralım.
- Yufkamızı serelim üzerine sütlü karışımı düzgünce sürelim.
- Bir adet yufkamızıda üstüne koyup tekrar sütlü karışımı sürelim.
- Önce dörde sonra herbir parçayı üçe bölelim.
- Tavuklu harcımızı koyup sigara böreğinden biraz kalın saralım.
- Tekli yufkayıda sütlü karışımı sürüp ikiye katlayalım.
- Bir tabağa yumurta bir tabağa galete onu koyalım.
- Böreklerimizi evvel çırpılmış yumurtaya sonra galete ununa bulayıp yağlanmış tepsiye dizelim.
- 180°’de 50 dakika pişirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🌹🌹🌹🌹
Beşamel Soslu Tavuklu Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











